Logo - Focusor.md

Recuperator APA fi 200

Iutecredit.md logo

Disponibil în rate

Livrare în toată Moldova

55 cm

200 Ø

560 Ø

Otel

4 mm

1000 °C

600 °C

Vopsea termorezistenta Senotherm

Negru

Recuperator apa

Semineu, Soba, Centrala

Lemn, Bricheti, Peleti

ceramic, caramida, Inox

200

200

Domestic, Industrial

Pentru interior

2 ani

Este o sursa de caldura foarte economica, deoarece nu necesita folosirea combustibilului suplimentar, ci numai caldura excesiva a gazelor de evacuare care parasesc focarul. Fluxul de gaze arse trece prin schimbator si incalzeste agentul termic (apa) din jacheta (petretii dublii) schimbatorului. Racordul de tur este situat pe partea superioara a schimbatorului. Schimbatorul de caldura este adaptat pentru a lucra in instalatiile de incalzire prin pardoseala (consultati instalatorul in vederea echiparii lui cu vane de amestec de coborare a temperaturii sau racordarea lui in boiler de acumulare in astfel de sisteme de instalatie), in paralel cu cu centrale pentru combustibili solizi, gaz, ulei, electricitate, pompe de caldura si alte surse de incalzire.

54 kg

Recomandam instalarea recuperatorului in sisteme de instalare de tip deschise. In cazul in care racordarea recuperatorului va avea loc in sistem de instalatie sub presiune rugam sa consultati un instalator in vederea dotarii suplimentare a instalatiei cu supape de presiune de 2,5bar, vas de expansiune cu membrana dimensionat in functie de totalul de apa din instalatie sau racordarea lui in sistem de instalatie cu puffer de acumulare pentru a prelua presiunea sau daca este necesar chiar o automatizare a clapetei de evacuare in functie de temperaturi.

65%

17,5 L

Recuperatorul cu apa este fabricat din otel de boiler cu grosimea de 4 mm. Acest material este special pentru a functiona in sistemele de incalzire centrala, asigura o fiabilitate ridicata a dispozitivului, rezistenta termica si o functionalitate de lunga durata. La intrarea in camera interioara a recuperatorului este montata o clapeta mobila, care asigura ajustarea adecvata a tirajului. Clapeta, care controleaza fluxul de gaze de evacuare (tirajul), este instalata in camera interna: 1. Clapeta se afla in pozitie verticala – este in pozitia deschis – gazul de ardere iese direct in cos cu de fum- transferul de caldura in apa este oprit 2. Clapeta se afla in pozitie orizontala – este in pozitia inchisa – gazele de ardere sunt dirijate pe toata suprafata de recuperare a jachetei de apa a schimbatorului transferand caldura de pe gazele de evacuare in jacheta de apa – schimbatorul este pornit Atentie! Cand se aprinde semineul, clapeta trebuie sa fie in pozitie verticala (schimbatorul de caldura oprit – clapeta deschisa). La construirea semineului, nu uitati intotdeauna sa lasati acces la reglarea clapetei, de exemplu prin usa de inspectie, grila de evacuare a aerului cald fin hota sau alt fel de acces.

Consultație
Gratuită

Calitate
Garantată

Prețuri
Competitive